První ročník pivních slavností se konal v Jívoví. Pilo se několik druhů piva

Slavnosti2První ročník Pivních slavnosti se konal začátkem prázdnin v obci Jívoví. Tuto akci pořádali členové místního hasičského sboru společně s místním začínajícím pivovarníkem Janem Čechem, který se již několik roků věnuje vaření piva a pro tuto akci uvařil čtyři druhy piva po 30 litrových soudcích. K tomu připravil i bezovou limonádu.

Přes svůj mladý věk (22let) se mu již podařilo získat dostatek zkušeností a jeho piva jsou chutná, o čemž svědčí i to, že jakmile se dostala na čep byla velmi rychle vyprodána. Zájem o tento obor prohlubuje studiem potravinářské technologie na VUT v Brně. Kromě těchto čtyř místních piv byly v nabídce ještě dva druhy z minipivovarů v Dobré Vodě a ve Žďáře nad Sázavou, další čtyři druhy byly již z komerčních pivovarů. Pro návštěvníky bylo připraveno i několik soutěží, pití piva „na ex“, soutěž štafet v rychlosti pití piva nebo pivní „šibenice“. Odměněn byl rovněž návštěvník, který vypil jako první všech deset druhů piv. Na čepu byly naráz tři druhy piv, jakmile se jedno vypilo, narazilo se další. Přítomní tak mohli porovnat piva vyráběná v domácích podmínkách s těmi z velkých pivovarů. Je vidět, že i ve skromných podmínkách lze vyrobit dobrá piva, o čemž svědčí velký rozvoj těchto minipivovarů.
Text a foto: Antonín Horký

Slavnosti1Slavnosti3

    Reklama
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru